Látogassa meg: nagyváradi karácsonyi vásár 2023

Megnyílt a nagyváradi karácsonyi vásár a főtéren, felejthetetlen élményt nyújt mindazoknak, akik szeretnék átélni a téli ünnepek varázsát egy mesés díszletben. Az éves rendezvény átalakítja a Szent László teret egy ünnepi paradicsommá, ragyogó fényekkel és szívet melengető díszítésekkel.

November 30-tól december 26-ig Nagyvárad a téli ünnepek központjává válik, meghívva a helyieket és a turistákat, hogy élvezzék a karácsony hangulatát. A látogatókat hagyományos finomságokkal és gyermekkori édességekkel teli vásáros faházak fogadják. A gőzölgő kalácsoktól a forró csokoládéig és a forralt borig, minden ínyenc megtalálja a kedvére valót.

A vásár központi eleme a díszesen feldíszített nagy karácsonyfa, melyet ezer fény vesz körül, mesebeli hangulatot teremtve. Ez a tökéletes hely a felejthetetlen fotókhoz és különleges pillanatok megéléséhez a szeretteinkkel.

A finomságokon túl a látogatók számos egyedi ajándékot és szuvenírt találhatnak, a kézzel készített karácsonyi díszektől a helyi kézműves termékekig: legyen szó a tökéletes ajándék kereséséről vagy az ünnepi díszítési kollekció bővítéséről, a vásár tényleg az ideális helyszín.

A nagyváradi programok 2023 egyik központi eleme a nagyváradi adventi időszak, amikor a szervezők elhozzák a karácsonyi vásárt a szecessziós városba. Azokat is érdekelhet, akik 1 napos kirándulásra érkeznek Partium fővárosába, hisz a  Szent László téren, a Sas palota árnyékában izgalmas perceket lehet eltölteni, míg a gyerekek a díszbe öltözött óriáskerék izgalmában vesznek részt.

Kezdődik a karácsonyi vásár Nagyváradon

Program:

  • hétfőtől péntekig 16–22 között,
  • hétvégén pedig 12:00 és 22:00 között várja a látogatókat.

Ez az időbeosztás lehetővé teszi mind a helyiek, mind a turisták számára, hogy élvezzék a vásárt, függetlenül azok napi programjától.

A vásár fontos eleme a kulturális program: a látogatók számíthatnak karácsonyi énekekre, színházi előadásokra és különböző gyermekprogramokra. Ezek az események arra szolgálnak, hogy összehozzák az embereket, közösséget teremtsenek, ráhangoljanak a karácsonyra.

Egy kihagyhatatlan esemény mindazok számára, akik szeretnék megtapasztalni a téli ünnepek örömét és varázsát. A változatos kínálattal, finom ételekkel, egyedi ajándékokkal és gazdag kulturális programmal, a vásár tökéletes hely a felejthetetlen emlékek készítéséhez és a szezon ünnepi szépségének élvezetéhez.

Az Erdon képes beszámolóját itt találhatjátok az alábbi linken, akik tovább olvasnának.

Karácsonyi vásár a püspöki palota kertjében

December 9-én délután 2 órától a püspöki palota kertjében rendezik meg az adventi vásárt, ami már-már hagyománynak tekinthető. Így két helyszínen is élvezhetik a Pece-parti városba betérők a vásári forgatagot. A városnéző terv mellett a székesegyházat is meg lehet látogatni, ezután pedig a délutáni fények felgyújtásáig a Szent László tér is meglátogatható.