Szent László Napok Nagyvárad 2024 – Határtalan fesztivál

A 2024-es nagyváradi Szent László Napok, június 24. és július 1. között kerül megrendezésre, már tizenkettedik alkalommal. Az esemény mottója: „Határtalan fesztivál,” mely nemcsak a rendezvény méretére és változatosságára utal, hanem arra is, hogy évről évre egyre többen érkeznek az anyaországból és a külföldre elszármazottak közül is, hogy részt vegyenek ezen az ünnepen.

Az idei fesztivál mottója a határokon átívelő nemzetegyesítés, amely már a hagyományos Szent Lászlótól Szent Lászlóig biciklitúrával megkezdődik. Ez a rendezvény a határtalan jókedvet és a közösségi élményeket helyezi előtérbe, amit a szervezők is kiemeltek.

A nyitógála, amelyen a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes lép fel, már most nagy érdeklődésre tett szert, és a jegyek gyorsan elfogytak. Továbbá a Kecskeméti Katona József Színház musicalje is hasonló sikereket ért el.

Zenei Programok

A Szent László Napok egyik legvonzóbb eleme a gazdag zenei felhozatal. A fesztivál zárókoncertjén június 30-án Zorán lép színpadra, míg korábbi napokon olyan népszerű előadók is fellépnek, mint Deák Bill Gyula (június 28.) és a Kowalsky meg a Vega (június 29.). Emellett különleges produkcióként ABBA Tribute Show is szerepel a programban, mely június 29-én 22:30-kor kezdődik.

Kulturális Programok

A kulturális események között különféle előadások, könyvbemutatók és színházi produkciók is megtalálhatóak. Például, Molnár Levente operaénekes és zenekara „Fényerő” címmel ad koncertet. A Kecskeméti Katona József Színház előadja „Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje” című musicalt, amely Erzsébet királynő történetét meséli el.

Gyermekprogramok

A legkisebbeket is számos program várja, köztük különféle színházi előadások, kézműves foglalkozások és játékok. Bagossy Levente színpadtervező „A kukucskáló színház csodája” című előadásával például egy varázslatos világba kalauzolja a gyerekeket, ahol interaktív módon ismerkedhetnek meg a színház világával.

Vásári Kavalkád

A fesztivál ideje alatt a nagyváradi vár területén kézművesek, árusok és gasztronómiai standok kínálják portékáikat, ezzel is növelve a rendezvény hangulatát. A vásár igazi kavalkádja a tradicionális és modern termékeknek, ahol mindenki találhat kedvére valót.

Közösségi Programok

A Szent László Napok nemcsak a szórakozásról, hanem a közösségi élményekről is szól. A programok között szerepelnek helytörténeti séták, sportesemények, valamint közösségi rendezvények, ahol az érdeklődők kötetlenül találkozhatnak, beszélgethetnek és együtt tölthetik az időt.

Záróesemény

A fesztivál zárónapján, július 1-én, színes programokkal és koncertekkel várják a látogatókat, hogy méltóképpen búcsúztassák el az eseményt. A záróeseményen különösen hangsúlyos szerepet kap a helyi közösségek bemutatása és a közös ünneplés.

A Szent László Napok tehát idén is változatos programokkal és határtalan jókedvvel várja a látogatókat, akik számára felejthetetlen élményeket kínál ez az egyhetes fesztivál!

Kiemelt kép forrás: Szent László Napok Facebook oldal

Oszd meg a cikket másokkal is: