Könyvbemutató Nagyvárad: Fábián Enikő életútja

Nagyvárad, ahol a kultúra és a művészet szerves része a mindennapi életnek, egy újabb különleges eseményre készül. December 20-án, 17 órától kerül sor a Szigligeti Színház páholyelőcsarnokában Fábián Enikő, a neves színművész életútját bemutató könyv bemutatójára. Az esemény nem csupán egy bemutató; ez egy olyan alkalom, amely a színház, az irodalom és az életművészet határterületein mozog.

Egy nagyváradi életmű a reflektorfényben

Fábián Enikő, aki Poór Lili-díjjal kitüntetett művész és a Szigligeti Színház Életműdíjasának büszke tulajdonosa, egy olyan személyiség, aki hosszú pályafutása során mély nyomot hagyott Nagyvárad kulturális életében.

A „Sokszólamú márkahűség” című kötet, amelyet Molnár Judit írt az életútinterjúk alapján, egy lenyűgöző utazásra invitálja az olvasót Fábián Enikő életének és pályafutásának állomásain keresztül.

A könyvbemutató részletei

A könyvbemutatón, amelyet Demény Péter szerkesztett, a közönség nemcsak a művésznővel, hanem a kötet írójával, Molnár Judittal és a kiadót képviselő Szikszai Attilával is találkozhat. Az esemény moderátora Szűcs László lesz. Aki, mint az Újvárad Kulturális Folyóirat főszerkesztője, biztosan izgalmas beszélgetést fog vezetni.

Nagyvárad számára több mint egy könyv: egy művészeti utazás

A kötet nem csak egy életrajz a Nagyváradon tevékenykedő színésznőről;; ez egy történet a kitartásról, a művészetről és az emberi lélekről. Fábián Enikő karrierje számos kihívással és sikerekkel teli volt. Ezek mind hozzájárultak ahhoz a lenyűgöző személyiséghez, akit ma ismerünk.

Az interjúkötet így nem csak a színházi rajongóknak, hanem mindenki számára izgalmas olvasmány. Főleg azoknak, akik érdeklődnek a művészet, az életút és az emberi kitartás iránt.

A könyvbemutató így kiváló lehetőséget kínál a helyi közösségnek és a művészeti érdeklődőknek, hogy közelebbről is megismerjék Fábián Enikő pályafutását és az őt inspiráló történeteket.

A kötet a helyszínen megvásárolható majd, így a résztvevők magukkal vihetnek egy darabot a nagyváradi színházi életből. Fábián Enikő életútjának megismerése tehát több, mint egy esemény; ez egy ünnep, ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozik, és ahol a művészet örök értékeit ünnepeljük.

Oszd meg a cikket másokkal is: