Magyar nyelvű városnézés Nagyvárad!

Téged is vár az ezer éves város, Szent László városa, ahol gyökeret vert a magyar kultúra! Ha Nagyváradon jársz - akárcsak néhány órára - és szeretnéd jobban megismerni történelmünket, akkor töltsd ki bátran az alábbi űrlapot!

    Please prove you are human by selecting the tree.

    Az eső ellenére is “muzsikált az erdő”

    A „Muzsikál az erdő” eseményt a hétvégén szervezték a félixfürdői erdőben, tucatnyi kíváncsiskodót vonzott, az időjárás szeszélyei ellenére is. Az egyedülálló és újszerű esemény zenészeket, helyi termelőket és nézőket gyűjtött egybe. Az esemény megnyitóján elsőként a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság igazgatója szólalt fel.

    Intézményünk azért vesz részt ennek az eseménynek a megszervezésében, mert mi, a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság vagyunk megyénk fő erdőgazdálkodói, és ennek következtében kötelességünknek érezzük, hogy mindenki számára nyitva hagyjuk az erdő kapuit, azoknak, akik egy kis energiát szeretnének meríteni a természet kebeléből. Mi, erdészeti szakemberek, nem csak egyszerű favágók vagyunk. Gondoskodunk az erdő egészéről, az összes élőhelyével és élőlényével együtt, és amikor csak tehetjük, kinyitjuk az erdő kapuját mindazok számára, akik kellemes interakcióra vágynak az erdővel és a természettel.

    mondta Teodor Suciu, a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság igazgatója.

    Bihar megye alprefektusa is köszönetet mondott a szervezőknek azért, hogy évről évre előkészítik ezt az eseményt, és hogy eddig még egyetlen alkalmat sem töröltek.

    Mi emberek falat építünk magunk és a szomszédunk közé, hogy ne lássuk, mit csinál, és ha lehetne, még magasabbra építenénk, hogy hallani se halljuk őt. Sajnos lelki falakat is építünk. Nem érdekel minket, mi történik embertársainkkal, a közösségünkben vagy az országban, ahol élünk. Azonban ez az esemény egyfajta –híd–, mert összeköti az embereket, összekapcsolja a közösséget a természettel és a zenével, ezáltal ideális hangulatot teremtve.

    mondta Botházy Nándor, Bihar megye alprefektusa.

    Dél körül a jelenlévők figyelmen kívül hagyták az esős időjárást, és sétát tettek az erdőben, majd több koncertnek örülhettek az erdő szívében. A kicsikről sem feledkeztek meg.

    A szervezők egy külön játszóteret rendeztek be a gyerekek számára, és kreatív, hagyományos művészeti programmal, ökológiai nevelő játékokkal és bábszínházzal készültek.

    Forrás: BihON

    Oszd meg a cikket másokkal is:

    Fórián Andrea - nagyvárad.hu

    Nagyvárad minden évszakban lenyűgöző, a folyamatos – olykor kétes kimenetelű – modernizálás ellenére belengi a régmúlt jótékony varázsa, azoknak szellemei, akik előttünk jártak. Gyere, látogass el hozzánk!