Magyar nyelvű városnézés Nagyvárad!

Téged is vár az ezer éves város, Szent László városa, ahol gyökeret vert a magyar kultúra! Ha Nagyváradon jársz - akárcsak néhány órára - és szeretnéd jobban megismerni történelmünket, akkor töltsd ki bátran az alábbi űrlapot!

    Please prove you are human by selecting the plane.

    21. alkalommal Muzsikál az erdő

    A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat idén már 21. alkalommal hozza el a természet és a zene harmóniáját. A Kecskemét és a Mátra után ezen a hétvégén a Körösök völgye, Gyula és Nagyvárad lesz a helyszíne ennek a különleges erdei programnak.

    A rendezvény a Körösök völgyében péntektől vasárnapig tart: pénteken a gyulai Almásy-kastély parkjában, szombaton Gyula-Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében, vasárnap pedig Nagyvárad közelében, Félixfürdő ősi tölgyerdejének árnyékában zajlanak az események.

    A “Muzsikál az erdő” célja, hogy a családok együtt élvezzék a programokat, hiszen minden korosztálynak tartogat valami izgalmasat. Az erdő, mint közösségi tér, különleges hangulatot ad az eseménynek, felerősítve a művészi élményeket, megnyugtatva a lelket és feltöltve energiával a résztvevőket. Az eseményt idén is a „Nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés” mottóval hirdetik meg.

    A vasárnapi programra szeptember 29-én, 11 órától várják a látogatókat a tavaly felfedezett félixfürdői erdőbe. A szervezők gazdag programmal készülnek: szakvezetéses erdei séták, kézműves foglalkozások, gyerekprogramok, fotókiállítások, koncertek, és természetesen helyi termékek kóstolója is szerepel a kínálatban.

    Az esemény helyszíne könnyen megközelíthető: Nagyvárad felől érkezve Félixfürdőnél balra a szállodák, jobbra pedig az erdő található, a rendezvényhez vezető utat plakátok jelzik majd a körforgalomnál.

    A részletes program a következőképpen alakul:

    • 11.00-kor Az Eurofoto Art Nemzetközi Egyesület (Nagyvárad) és a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság (Szeged) éves kiállítása. Alapító: Tóth István AFIAP fotóművész. Közreműködik a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület (SFKKE): Thurzó Sándor József (brácsművész) és Fórián Andrea (vers).
    • 11:30-kor kezdődik Vitéz László bábszínháza Fülöp József, a Ciróka Bábszínház művészének előadásában.
    • 12 órától erdei séta indul a fogadótérről a koncerthelyszínre, ahol az erdei életközösségről és a fenntartható erdőgazdálkodásról hallhatnak az érdeklődők. 13 órától köszöntőbeszédek hangzanak el.
    • 13:10-től az erdei koncertek veszik kezdetüket, ahol fellépnek a művészeti líceum diákjai.
    • 14:30-tól az Anya-lánya duó, Horgas Eszter fuvolaművész és Somogyi Lili énekművész, valamint Neumann Balázs zongoraművész előadása következik. 15:30-tól visszaindulnak a fogadótérre.
    • 16:30-tól népzenei koncertet hallhatnak a Soroglya zenekar és az Érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport előadásában.
    • Végül „Zöld gondolatok a zene szárnyán” címmel Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar frontembere zárja a programot. Az erdőbe való kijutásról mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia.

    Oszd meg a cikket másokkal is:

    Fórián Andrea - nagyvárad.hu

    Nagyvárad minden évszakban lenyűgöző, a folyamatos – olykor kétes kimenetelű – modernizálás ellenére belengi a régmúlt jótékony varázsa, azoknak szellemei, akik előttünk jártak. Gyere, látogass el hozzánk!