Magyar nyelvű városnézés Nagyvárad!

Téged is vár az ezer éves város, Szent László városa, ahol gyökeret vert a magyar kultúra! Ha Nagyváradon jársz - akárcsak néhány órára - és szeretnéd jobban megismerni történelmünket, akkor töltsd ki bátran az alábbi űrlapot!

    Please prove you are human by selecting the heart.

    Hangoskönyvek látássérülteknek

    A Romániai Látássérültek Egyesületének Bihar megyei fiókszervezete új projektet indít “Hangoskönyvek – még elérhetőbbek a Bihar megyei látássérültek számára” címmel, amelyet a Bihar Megyei Tanács támogat.

    A projekt fő célja, hogy javítsa a látássérültek hozzáférését kulturális és oktatási forrásokhoz hangoskönyveken keresztül. A tervek szerint a projekt végére legalább 30 új látássérült személy kezdi el használni a hangoskönyveket. Emellett általános műveltségi vetélkedőt is szerveznek, és biztosítják, hogy a hangoskönyvek bármilyen eszközről elérhetők legyenek.

    A Bihar Megyei Tanács 20.000 lejjel támogatja a projektet, míg a Romániai Látássérültek Egyesületének Bihar megyei fiókszervezete 2300 lejt biztosít önrészként. A projekt célja, hogy a hangoskönyvek révén a látássérültek is teljes mértékben hozzáférhessenek az irodalomhoz és az információkhoz, ami kulcsfontosságú a tanulás és a szórakozás szempontjából.

    A hangoskönyvek lehetővé teszik az ismételt hallgatást, és megszüntetik a nyomtatott médiával és a Braille-írásos könyvekkel kapcsolatos akadályokat.

    A projekt részletes célkitűzései között szerepel a hangoskönyvek technológiai hozzáférhetőségének biztosítása, valamint közösségi események szervezése, amelyek elősegítik a látássérültek közötti kulturális kapcsolatok erősítését.

    Az egyesület hosszú távú tervei között szerepel a hangoskönyvtár folyamatos bővítése, és a helyi közösséggel való együttműködés, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegyék a hangoskönyveket. Emellett oktatási programokat is indítanak, hogy a látássérültek könnyebben alkalmazkodhassanak az új technológiákhoz, és maximalizálhassák a hangoskönyvek nyújtotta előnyöket.

    A projekt szorosan együttműködik helyi iskolákkal és könyvtárakkal, hogy közösen fejlesszék a hozzáférési lehetőségeket, és támogassák a látássérült diákok oktatását. Emellett a projekt elősegíti a közösségi tudatosság növelését a látássérültek helyzetéről és szükségleteiről.

    Forrás: erdon.ro

    Oszd meg a cikket másokkal is:

    Fórián Andrea - nagyvárad.hu

    Nagyvárad minden évszakban lenyűgöző, a folyamatos – olykor kétes kimenetelű – modernizálás ellenére belengi a régmúlt jótékony varázsa, azoknak szellemei, akik előttünk jártak. Gyere, látogass el hozzánk!